Vakantievoorbereidingen

Op het gezicht van de verkoopster in de winkel zag ik een mix van verbazing en bewondering. “We hebben net nieuwe kinderluchtbedjes binnengekregen”, tipte ze ons vervolgens. Volgens mij slikte ze haar bedenkingen in. We zullen écht niet het eerste gezin zijn dat met twee kinderen op vakantie gaat, dacht ik nog. En toch zijn de reacties op onze plannen inderdaad wat wisselend. Een stacaravan kan inderdaad ook. We gingen al eens naar de Waddeneilanden en vonden dat ook prachtig. Toch lokt voor ons een klein avontuur. Kamperen met twee kleine jongens. Een tijdje terug kochten we vol goede moed een gloednieuwe tent. Kortom: de vakantievoorbereidingen zijn begonnen!

Voor die tent keken we eerst even rond bij een winkel in de buurt, alleen kwamen daar toch niet onze ‘droomtent’ tegen. Dat bezoekje was al veel eerder dit jaar en de jongens waren mee. Jurre vond de eerste drie rondjes nog wel leuk, maar toen heit en mem nog een keer dezelfde tent wilden bekijken was de lol er voor hem wel af. Op internet kwamen we later uit op een model dat ons wel geschikt leek, alleen was dat nogal een eindje rijden. Daarom combineerden we een nachtje weg zonder kinderen met de allereerste vakantievoorbereidingen. Hadden we direct tijd om het er eens goed over te hebben. Zouden we dat nou wel doen? Zo’n avontuur? Toen we alle praktische bezwaren met een of meerdere argumenten konden weerleggen, wisten we het zeker. Wij gaan dit jaar kamperen met de jongens. En bevalt het niet? Dan doen we het volgend jaar gewoon anders!

Een nieuwe tent is niet het enige dat we nodig hebben om goed voorbereid een weekendje naar Appelscha te kunnen. Jaren terug kampeerden we ook, dus een keukeninventaris, slaapspullen en wat andere benodigdheden hebben we nog. Toch zat de kofferbak vandaag vol met aanvullende dingen. Stoelen, een nieuwe tafel, een koelbox en nog tal van andere dingen die binnenkort mee mogen. De eerste uitdaging zal het inpakken van de auto zijn. Onze (opblaasbare) tent, vult de helft van de kofferbak, dus zal de rest in een dakkoffer moeten.

Het opzetten van de tent is een fluitje van een cent. We lieten het bij âlde beppe in Wierum al even zien en hadden hem inderdaad in een mum van tijd te staan. Natuurlijk moet dan de inrichting nog en daarom gaan we binnenkort eerst maar eens proefkamperen om te kijken hoe dat gaat en of het ons wat bevalt! En de bestemming voor de grote vakantie? Die hebben we nog niet geboekt. We gaan bij al onze voorbereidingen uit van een slecht weer scenario, maar kijken natuurlijk op het moment dat we vertrekken wel even wat de verwachtingen zijn. Een beetje luxe en klein beetje mooi weer bij ons avontuur een mag best!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.