Thuisvakantie in eigen provincie

Vorig jaar was het een groot succes: kamperen in een tent met onze kinderen. Corona of niet, dit jaar zou de tent ingepakt blijven. Kamperen met een kleine baby leek ons geen goed plan. In het hoogseizoen een duur huisje huren ook niet. En dus vierden wij twee weken thuis vakantie. Het is wel een uitdaging om wanneer je thuis blijft een vakantiegevoel te krijgen. Het huishouden gaat immers gewoon door en er liggen vaak nog wel wat klusjes. Toch kijken we terug op een hele fijne tijd en ontdekten we mooie plekjes en leuke gezinsuitjes in onze provincie.

Om het vakantiegevoel te krijgen hadden we meerdere uitstapjes gepland. Zo bezochten we in twee dagen de elf fonteinen in de steden in Fryslân. We gingen een dagje naar Aqua Zoo in Leeuwarden waar de jongens vol bewondering naar de pinguïns, otters en krokodillen keken. In Sanjesfertier in Feanwâlden konden onze klauteraars zich uitleven: ze speelden in de ballenbak, klommen in de apenkooi en reden in de autootjes. We troffen het met het weer, voor deze temperaturen hoefden we niet naar Zuid-Frankrijk. Verkoeling zochten we bij het strandje Oostmahorn aan het Lauwersmeer waar de mannen zandkastelen maakten en in het water speelden. En we gingen meerdere keren naar de kinderboerderij een straat verderop.

Maar het waren uiteindelijk de kleinere dingen die onze thuisvakantie maakten tot een onvergetelijke ervaring voor zowel ons als onze kinderen. We verhuisden het bed en het matras van de jongens en sliepen een paar nachten met zijn vijven op onze slaapkamer. We begonnen de tweede fonteinentochtdag met een ontbijt op bed. We gingen met zijn allen in ons veel te kleine zwembad in de tuin. En ondanks dat het werk van een ondernemer altijd doorgaat – er werden hier en daar wel wat uurtjes gewerkt – hadden we volop aandacht en tijd voor elkaar.

De tent bleef uiteindelijk toch niet ingepakt. Halverwege de tweede vakantieweek ontstond het idee om te gaan kamperen in de tuin van schoonouders die op vakantie waren. Vader en zoons sliepen twee nachten in de tent, moeder en babydochter in het huis. Elke ochtend kijken of de kippen een ei gelegd hadden, spelen met het speelgoed van pake en beppe en lekker laat naar bed. Een mooi avontuur voor de jongens en een mooie afsluiting van de twee weken vakantie van heit en mem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.