Poetsen (2)

Bijna drie jaar geleden schreven we er ook over en het is dan ook vermakelijk om die blog over poetsen terug te lezen. Het ouderwetse ‘Rust, Reinheid en Regelmaat’ proberen we ook met drie kinderen toe te passen. We hebben vaste schoonmaakmomenten en betrekken  de kinderen zo veel als we kunnen bij het opruimen en schoonmaken. Nu we door corona thuis zitten, moet de boel ook wel netjes en schoon blijven om lekker te kunnen werken en wonen. Toch is er één verschil ten opzichte van de vorige blog.

Samenwerking
De vorige blog schreven we met net zoveel enthousiasme als dat we nu doen, alleen werden onze blogs nog een stuk minder goed gelezen als dat ze nu worden. Daardoor wordt het ook voor bedrijven aantrekkelijker om zo nu en dan eens een samenwerking aan te gaan. Tot voorkort sloegen we die samenwerkingen vaak af omdat we ze niet goed bij ons vonden passen. Voor deze keer maken we echter een uitzondering, want van het bedrijf dat ons benaderde waren we namelijk al fan. De schoonmaakproducten van HG stonden al bij ons in de kast en werden door het bedrijf gratis aangevuld.

Voor alles een oplossing
Een van de grote voordelen van de producten van HG is dat er voor bijna alle schoonmaakklusjes wel een middeltje is. Als er weer eens een stukje brood met pasta op de grond terecht komt, is het laminaat zo weer schoon met de laminaatspray. En een van mijn absolute favorieten is de HG oven, grill & barbecue cleaner. In een mum van tijd heb ik de barbecue schoon en weer klaar voor het volgende gebruik. En dat vond ik overigens al voordat we de producten gratis toegestuurd kregen.

IJsberg in de vriezer
Omdat het assortiment van HG zo breed is, leek het mij wel leuk om ook een aantal producten uit te zoeken die we nog niet eerder in huis hadden. Een aangezien de binnenkant van onze vriezer steeds meer op de Noordpool begon te lijken, ging ik aan de slag met HG diepvries snel ontdooier. En dat werkt! Het ging in ieder geval een stuk sneller, makkelijker en met minder wateroverlast gepaard dan de traditionele methode met teiltjes met warm water.

Het had nóg wat sneller gekund wanneer de ijslaag wat minder dik was, maar daar kunnen ze bij HG natuurlijk niks aan doen. De volgende keer ga ik overigens wel eerder in actie. Zeker nu ik weet dat een laagje van 2 mm op het vrieselement al voor tien procent meer energie verbruik zorgt! En wist je dat een zuinige vriezer per jaar ongeveer voor 35 euro aan energie verbruikt, maar een vriezer van zeven jaar al snel het dubbele verbruikt? Misschien dat ik Sybren de volgende keer  met het ontdooien van de vriezer laat helpen. Want als hij zo enthousiast met een doekje in de kamer schoon kan maken, dan is het vast ook prachtig om te zien hoe de ijsblokjes uit de vriezer vallen. Al krijgt ie daar wel koude handen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.