Op tijd

Tijdens mijn diploma-uitreiking kreeg ik niet alleen mijn Havodiploma uitgereikt, nee ik kreeg er ook een wekker bij cadeau. Zo’n ouderwetse, die ook echt goed wakker maakt. Terecht hoor, want ik was een van de vier leerlingen die de meeste gele kaarten had gehaald en een heel groot deel daarvan was vanwege te laat komen. Wat heb ik na schooltijd veel uurtjes moeten maken als straf voor het te laat komen. Ik was nogal hardleers, want ik bleef te laat komen.

Nou is het niet zo dat ik me versliep, ik was vaak vroeg genoeg uit bed. De reden dat ik vaak na de tweede bel school aan kwam fietsen was doordat Ik was afgeleid. Leuke filmpjes op internet, knutselen aan mijn eigen website of andere dingen hielden me in mijn greep. En hoewel ik van mijn klasgenoten bijna het dichtst bij de school woonde, presteerde ik het daardoor dus vaak om te laat te komen. Dat gaat nu gelukkig een stuk beter, al beroep ik me nog wel regelmatig op het Dokkumer kwartiertje….

“Jurre, de klok heeft al boven gestaan. Ben je klaar? Toe, nu staat hij al op de een. Jas aan schoenen aan, hup!”
Als ouders probeer je je kinderen je eigen slechte gewoontes vooral niet aan te leren. En dus doen we elke schoolochtend ons uiterste best om ruim op tijd te zijn. Een race tegen de klok, met altijd een beetje stress om Jurre alle verleidingen weg te nemen en vooral op te laten schieten. Dat gaat tot nu toe goed, maar we zijn dan ook nog maar net begonnen. Ik ga er vanuit dat ik op de basisschool ook nog wel op tijd was….

We dekken vaak ’s avonds de tafel alvast en zetten dan de tassen, bakjes en zo veel mogelijk dingen alvast klaar. Dat hoeft nu even niet. Deze week – herfstvakantie is het daarom extra lekker dat we even niet zo veel naar die klok hoeven te kijken. We hadden om ons heen wel gehoord dat ouders dat zo lekker vonden, niet dat gestress tegen die klok en dat ervaren wij deze week ook. Tussendoor zijn we heus nog wel aan het werk, maar die klok kan ons deze week even gestolen worden. Wat een heerlijkheid, zo zonder tijd en met veel tijd voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.