Kapotte knieën

Instinctief kijk ik achterom, maar dan is het al te laat. Net als hij een sprintje getrokken heeft, struikelt Jurre en valt op handen en knieën op het asfalt. Dat doet zeer. Helemaal omdat het precies op die plek is waar hij al twee keer eerder op viel. Hij huilt even, maar is ook al snel weer bij zinnen en geeft mij de schuld, want ja: “Heit, moatst ek net sa hurd rinne!” (je moet ook niet zo hard rennen). Het was niet de eerste keer, er zijn de afgelopen tijd heel wat kapotte knieën gepasseerd.

Stoer
Inmiddels is het korte-broekenseizoen alweer bijna voorbij, dus dat scheelt iets. Want bleef het in eerste instantie bij vooral blauwe plekken op knieën en ellebogen vanwege alle stoeipartijen, stunts op speeltoestellen en valbeurten met de fiets. Daar kwamen door die blote knieën afgelopen zomer heel wat open plekken bij. De jongens vinden het inmiddels – net als heit zelf vroeger – wel stoer om een plek op de knie te hebben. Als je er dan maar niet te vaak achter elkaar opvalt…

Kapotte broeken
Voordat het korte-broekenseizoen hadden we overigens last van een ander fenomeen. In zowat elke broek van Jurre ontstonden kapotte knieën. Of het aan de broeken ligt? Geen idee, maar het zou geen overbodige luxe zijn om ze op deze beweeglijke jongensleeftijd steviger te maken. En dan vooral op kniehoogte. Bij onze jongens is het namelijk de gewoonte om in hun spel ook zeer regelmatig te springen, rennen en glijden waarbij ze op hun knieën terechtkomen. In combinatie met de harde ondergrond bleef er bijna geen broek van Jurre heel. Ach, heeft het voor Sybren ook weer een voordeel: als hij zo oud is, moeten we wel om nieuwe broeken!

Meisjesknieën
Marte is inmiddels vier maanden oud en een enorme lachebek. De beide jongens zijn dol op haar en ze wordt regelmatig plat gekust door de beide broers. We zijn heel benieuwd naar haar knieën later. Ze is nu druk bezig om te draaien van de rug naar haar buik en dat is vandaag zowaar een aantal keren gelukt. Of ze later ook haar grote broers na gaat doen en met kapotte knieën en gescheurde broeken komt te zitten? We zijn heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.