Kamperen met kleine kinderen

Een lange avond met een bijna-dreumes en peuter die niet willen slapen. Een nacht met een krijsend kind dat last heeft van doorkomende tandjes. De volgende dag de blikken van de buren op de camping die dankzij ons ook geen goede nachtrust kenden… Ik had rekening gehouden met dit scenario. Het werd gelukkig het tegenovergestelde. De jongens gingen gelijk slapen. De eerste nacht was nog even wennen, maar de tweede nacht sliep Sybren door (en dat doet ie thuis vaker niet dan wel…).

Nu troffen we het natuurlijk ook gigantisch met het weer. De zon scheen volop, het was de eerste twee dagen een graad of 22 en de derde dag werd zelfs tropisch. Een positieve eerste ervaring en dit smaakt naar meer. Ik kan me de blik van de vrouw in de kampeerwinkel nog goed herinneren. Nu praten we vast anders als we een week regen hebben, maar dat zien we dan wel weer.

Dat het ook anders kan, bewezen onze buren op de camping. Zij kampeerden met twee kids, nog iets jonger dan die van ons, en hadden dus wel te maken met kinderen die niet wilden slapen. Op boze blikken van ons hoefden zij overigens niet te rekenen. Wij dachten alleen maar: dit had ons net zo goed kunnen overkomen.

Onze grootste uitdaging hadden we een dag voor vertrek. Zou alles in de auto passen? Zelfs een dakkoffer kon deze zorg niet bij ons wegnemen. Hadden we niet toch een kar moeten huren? Of hebben we veel te veel mee? Zelfs Jurre zei al: “We hebben een verhuisauto nodig.” Maar na veel passen en meten is het gelukt! En hadden we teveel mee? Weinig wat we niet gebruikt hebben… En als we het al niet gebruikt hadden kwam dat vanwege het mooie weer.

We gingen twee nachten naar RCN De Roggeberg in Appelscha. Voor ons allebei een bekende camping, al was het alweer een jaar of dertien geleden dat we er voor het laatst waren. Toen vermaakte ik de kinderen op de camping, nu keek ik als moeder samen met de jongens naar de dans- en toneelkunsten van het huidige recreatieteam. Het tent opzetten was snel gedaan. De jongens vonden het allebei gelijk wel prima.

Het buitenleven, de voetjes in het gras, eten koken in de buitenlucht, het geluid van de tentrits, de geur, de jongens op het speelkleed of in het peuterbadje… Wij vonden het heerlijk! Ook de jongens genoten zichtbaar. Heit en mem die alle tijd voor ze hadden. We gingen fietsen, wandelen en uiteraard veel naar de speeltuin. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar. We zijn dan ook al druk op zoek naar een leuke camping in Nederland voor over een week of twee. Iemand suggesties?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.