Een heerlijk Hollandse vakantie

Elk plekje in de auto was opgevuld en onze dakkoffer zat helemaal vol, maar het lukte. Drie weken voor de zomervakantie begon ons tweede deel van de vakantie: 11 nachten op camping De Wildhoeve op de Veluwe. We hadden ons er goed op voorbereid en het werd dan ook een succes. Een heerlijk Hollandse vakantie met weersomstandigheden uit Zuid-Frankrijk. Zomerse temperaturen en geen spatje regen overdag. Afgelopen weekend waren we weer even weg. Deel drie. Net als tijdens ons weekend proefkamperen waren we even in Appelscha te vinden. Tot nu toe is het een heerlijke Hollandse vakantie. Zowel op de camping als thuis.

Mooi dichtbij
Eerst nog even over afgelopen weekend. Met de komst van de Centrale As is het nog maar veertig minuten rijden naar Appelscha. Door de ervaring die we nu hebben, een opblaasbare tent en door alles slim in te pakken hadden we afgelopen weekend een dik uur nodig om ons te installeren. Dat was op de Veluwe iets meer, maar ook daar ging het opbouwen en inrichten best soepel. Tijdens een fietstocht over de Veluwe en een wandeling door het bos van Appelscha hadden we dezelfde conclusie. Wat is het dichtbij huis eigenlijk mooi. En wat hoef je er eigenlijk weinig voor te doen om echt even weg te zijn.

Campingleven
Stel je voor. Het is rond een uur of vijf en de vogels beginnen te fluiten. De zon komt langzaam op en in een tent zie je het dus min of meer licht worden. Onze jongens waren erg vroeg wakker tijdens ons twaalfdaagse kampeeravontuur op de Veluwe. Met behulp van de Ipad konden we het daadwerkelijke opstaan nog even uitstellen, maar voor acht uur ontbijten was wel redelijk standaard. Nou waren we gelukkig niet op vakantie gegaan om uit te kunnen slapen en vonden we het prachtig om voor de tent te ontbijten terwijl de vogels aasden op de korstjes van het brood van Sybren. Vroeg was het wel. En koud vaak ook nog, dus de dikke vesten kwamen ook ’s ochtends goed van pas. Net als de extra dekens ’s nachts, want als het acht graden boven nul is kun je die goed gebruiken.

Samen spelen
Na het ontbijt kwam vaak het kleed met de Duplo uit de tent. We bouwden autogarages, huizen en torens en op ons schaduwplaats was vaak wel een zonnig plekje te vinden waar we zaten. De vesten gingen uit en we maakten plannen voor de rest van de dag. De Apenheul, de kinderboerderij en zwemmen in het binnen- of buitenbad. Naar de waterspeeltuin of de gewone speeltuin. De hele dag waren we in touw en daardoor sliepen de jongens als roosjes. Wij zelf trouwens ook. Het buitenleven op de camping maakt hongerig en slaperig. Vanwege het hete weer kozen we er voor om Sybren buiten te laten slapen. We zetten het campingbedje naast de tent en beschermden het provisorisch met een deken en een klamboe tegen insecten. Een roodborstje besloot er al snel gebruik van te maken en landde zachtjes op het bedje. Sybren sliep heerlijk door. §

Nu even wel
Dat samen spelen was ook wat Jurre noemde op de vraag wat hij het leukst vond aan de vakantie. Waar we thuis bijna nooit een dag voor de volle 100% de aandacht hadden – er is altijd wel iets te toen – was dat op vakantie wel anders. Nu even niet, werd nu even wel en gelukkig konden we onze telefoons het grootste deel van de dag lekker links laten liggen. Voor ons geen Instagrammable avontuur, maar de simpele dingen in het leven. Een waterval bouwen in het zand, samen van de glijbaan, van heit naar mem leren stappen en andersom, alle tijd voor het ontbijt, voetballen, korfballen, met water spelen en boodschappen doen. Of je verbazen over de regen die hard tegen het tentdoek tikt. Het blijft een Hollandse vakantie…

Nog een keer
We hebben nog een vakantie gepland en ook die zal zich in Nederland afspelen. Daar kijken we natuurlijk weer naar uit, maar tegelijkertijd vermaken we ons ook thuis opperbest. Tijdens de extreem hete dagen hadden we een zwembad met glijbaan in de tuin en waren we op het heetste van de dag gewoon even binnen. En we hebben een vakantiepot. Allerlei leuke briefjes met activiteiten thuis of in de buurt. Misschien is het omdat we ooit naar Australië zijn afgereisd, dat we het dichtbij huis nu ook zo waarderen. Al zou het zomaar zo kunnen zijn dat ook wij over een aantal jaren weer naar het mooie Frankrijk of Italië afreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.