Een derde wondertje

De laatste blog dateert alweer van een paar maanden geleden. De vorige keer dat er een lange tijd tussen twee blogs zat, was ik zwanger van onze tweede zoon. En ook nu kan ik een zwangerschap weer de ‘schuld’ geven van een tijd lang niet bloggen. Gebrek aan energie en andere dingen prioriteit geven zorgden voor een lange stilte op deze site. Maar met een goede reden: er groeit een derde wondertje in mijn buik.

Onze twee jongens van, inmiddels 3,5 en 1,5 jaar oud, mogen – als alles goed mag gaan – in april of mei een broertje of zusje verwelkomen. Jurre kennen we inmiddels al als grote broer. Voor Sybren betekent dit een verschuiving van jongste naar middelste in het gezin. Hoe gaat hij dit ervaren? En hoe gaan we het zelf ervaren? We zijn straks als ouders in de minderheid. Of klopt het wat ook veel mensen zeggen: een derde doe je er wel even bij?

Waar we ook erg benieuwd naar zijn is de precieze gezinssamenstelling volgend jaar. Zijn we dan een echt jongensgezin met drie jongens? Of worden de verhoudingen man-vrouw weer iets meer gelijk getrokken? Het is weer de meest gestelde vraag tijdens deze zwangerschap: “Willen jullie weten wat het wordt?” Ook deze keer hebben we ervoor gekozen om het geslacht niet te weten. We laten ons verrassen!

Het is de laatste dag van de adventsperiode, een tijd van verwachting. De kerstdagen staan voor de deur. De laatste week van 2019 breekt aan. Het is een tijd van terugkijken, even stilstaan bij en vooruitkijken. Met daarbij alvast één goed voornemen. Wij zullen het bloggen weer meer gaan oppakken. Tot in 2020 en fijne feestdagen toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.