Drukke en mooie tijden

En toen was het even een tijdlang stil op deze blog. De grootste reden? De schrijfster van dit stukje had te weinig energie om weer even in de pen te klimmen. Het is dan ook wel erg druk: het ouderschap, 30 uur werken, vrijwilligerswerk, sporten en dan ook nog proberen om iets van een sociaal leven te hebben. Begrijp me goed, hier kiezen we zelf voor. En uiteraard ook met veel plezier. Maar het is niet altijd even makkelijk om alle ballen in de lucht te houden. En dan komt er straks ook nog ‘een bal bij’…

Want dat gebrek aan energie had één grote oorzaak: we zijn in verwachting van een tweede wonder. Jurre wordt grote broer. We zijn erg blij en dankbaar. We beseffen dat het over een paar maanden dus nog drukker gaat worden. Maar we kijken er ook enorm naar uit. En als we dan terug gaan naar al die ballen in de lucht, dan is de kans natuurlijk groot dat met die extra bal erbij er heus ballen op de grond zullen vallen. Wellicht is het daarom beter om zelf alvast één of meerdere ballen weg te leggen. Iets waar ik me de komende maanden mee bezig zal houden.

Een rondje googelen leert mij dat veel (jonge) ouders tegen ditzelfde ‘probleem’ aanlopen. Er worden online heel wat tips gegeven. Maar niet alleen ouders, hoe vaak lezen we wel niet over een onderzoek dat aantoont dat veel jongeren tussen de 20 en de 30 last hebben van burn-outklachten? De maatschappij verwacht kennelijk meer van ons dan zoveel jaar geleden. Of leggen we zelf de lat te hoog?

Gelukkig hebben we net de kerstvakantie achter de rug. Dit waren twee heerlijke weken waarin ik heb kunnen uitrusten en bijtanken. We hebben genoten van ons gezinnetje van drie. Extra bijzonder dat, als alles goed mag gaan, dit de laatste kerst met z’n drieën was. Op naar 2018! Dat jaar is inmiddels alweer 10 dagen oud. Een nieuw jaar betekent ook nieuwe kansen: wij gaan weer vaker bloggen!

4 reacties op Drukke en mooie tijden

  1. Mien grutte tip RUST!! De rust creeer je zelf…niet alles moeten willen voor je kinderen omdat je anders hebt gevoel hebt dat ze iets missen. Regelmaat en Rust…nu zijn die van ons 6,5 en 2,5 maar nog altijd zijn de 3 R-en de moter van ons gezin! (En natuurlijk horen er ook uitzonderingen bij!)
    Geniet frou! Alles gaat zo snel…en dat denk je nu al…straks als broertje of zusje er is lijkt het nog sneller te gaan!

  2. Mooi en eerlijk geschreven Anita! Knap dat je je realieert dat het omhoog houden van al die ballen misschien niet realistisch is. Hopelijk Kun je de komende drukke periode ook nog veel genieten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.